Home » Construcția de rețele electrice prietenoase cu mediul

Ensto protejează mediul

Ensto respectă toate prevederile legale referitoare la mediu din țările în care activăm.
Aspectele de mediu sunt luate în considerare și pentru dezvoltarea și producția echipamentelor noastre, precum și în activitățile de distribuție și cele generale de birou.
Fabricile Ensto pentru rețele energetice au primit atât certificatul pentru sistemul calității ISO 9001 cât și certificatul pentru sistemul de management al mediului.

Totul începe cu dezvoltarea produsului

Noi creăm produse cu o durată de viață de zeci de ani.
Produsele noastre sunt supuse la diverse condiții climatice, de la ger năpraznic la căldură sufocantă. Produsele cu durată mare de viață reduc cantitatea de rebuturi, de energie necesară pentru producerea de noi echipamente și economisesc materie primă. Mai mult decât atât, sunt necesare mai puține resurse pentru producție.

Scopul nostru este de a crea soluții durabile pentru construirea de rețele de distribuție a electricității, combinând mai multe metode de construcție a rețelelor într-un întreg funcțional.
Departamentul nostru de dezvoltare proiectează și creează produse în colaborare cu clienții noștri. Ori de câte ori este posibil, utilizăm și materiale reciclabile. Mai mult, Ensto este implicată într-un proiect al cărui scop este de a reduce pierderile din sistemele de distribuție a electricității și, în consecință, de a economisi energie.

Laboratorul propriu de testare susține dezvoltarea durabilă

Ensto și-a înnoit laboratorul în ultimii câțiva ani. Obiectivul nostru este de a ne asigura că produsele noastre sunt de înaltă calitate și sunt sigure și în cadrul instalațiilor, cât și pe toată durata lor de viață. Produsele noastre îndeplinesc cerințele multor standarde naționale și internaționale.

laborator

Ensto ține cont de mediu atât în producție cât și la birou

În unitățile de producție ale Ensto din Finlanda sunt reciclate aproximativ 300 t de alamă și 100 t de aluminiu pe an. Mai mult, rebuturile generate sunt colectate și presate pentru reutilizare. Toate piesele defecte și materialele plastice sunt și ele colectate pentru reciclare. Ca lichid pentru răcire și ungere, Ensto folosește uleiuri vegetale, prietenoase cu mediul. La procesarea pieselor metalice, folosim un proces de zincare la cald care este mai prietenos cu mediul decât electro- galvanizarea cu zinc, și prin care ne asigurăm că nu sunt eliberate toxine în natură. Mai mult, la încheierea contractelor de achiziție, solicităm clarificări de la furnizori cu privire la politicile de mediu și etică ale companiilor lor.

Proprietățile noastre au devenit și ele mai eficiente din punct de vedere energetic.

În 2008, ne-am concentrate pe sistemele pneumatice ale fabricilor noastre și asupra eficienței energetice și fiabilității în producție.
Următorul nostru proiect este de a crește eficiența energetică a automatizării echipamentelor noastre. Clădiri prietenoase cu mediul Ținem cont de natură și în clădirile noastre de birouri. De exemplu, iluminatul este întrerupt automat atunci când nu este nici o mișcare în birou. Reciclăm hârtia și cartonul, și preferăm vehicule cu emisii reduse de noxe.

Soluții care protejează natura

veveritaColaborăm cu companiile de distribuție și transport al energiei electrice pentru a face rețelele de distribuție mai prietenoase cu animalele. Produsele noastre de înaltă calitate, ușor de instalat și cu necesar minim de întreținere iau serios în
considerare natura. Produsele sunt concepute a fi sigure pentru instalatori și consumatori, dar și pentru animale și natură. Animalele provoacă multe întreruperi de tensiune prin activitatea lor în apropierea transformatoarelor și liniilor aeriene. Totuși, accidentarea animalelor și întreruperile de tensiune au fost reduse simțitor cu ajutorul dispozitivelor moderne de protecție. În distribuția electricității,   majoritatea2 problemelor sunt cauzate de veverițe. De exemplu, dacă veverițele ajung pe un transformator, pot cauza nu numai întreruperi de tensiune, dar și șocuri electrice, care le sunt fatale. Prin  prevenirea accidentării animalelor putem îmbunătăți distribuția electricității și economisi costurile de reparații. Soluțiile de protecție reduc accidentele păsărilor Datorită deschiderii mari a aripilor, păsările mari cum sunt lebedele sau șoimii sunt în pericol în apropierea liniilor electrice.
Pentru păsările mici, distanțele disruptive de supratensiune ale transformatoarelor se pot dovedi locuri de odihnă fatale. Conform asociației BirdLife, aproximativ 200 000 de păsări mor în fiecare an din cauza liniilor electrice. Pentru a preveni aceste accidente, companiile de electricitate și constructorii de rețele au început să ia măsuri active. De exemplu, dipozitivele de protecție pentru păsări, care sunt fixate direct pe liniile aeriene, reduc riscul ca păsările să moară cu 60 %. Mai mult, pentru protejarea vulturilor, Ensto a dezvoltat un aparat pentru protejarea acestora care oferă păsărilor un loc de odihnă  sigur, departe de componentele sub tensiune.

Sistem de protecție PAS

PASCablurile aeriene cu înveliș de plastic fără manta metalică, cunoscute ca și cabluri PAS/BLX, au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți fiabilitatea serviciilor de distribuție și transport al energiei electrice. Avantajele sistemelor PAS sunt mai puține întreruperi în alimentarea cu electricitate, culoare mai înguste între linii și costuri mai reduse.
Sistemele PAS protejează pădurile Impactul rețelelor electrice asupra peisajelor poate fi minimizat prin construirea lor în zone înguste, cu sisteme avansate de linii aeriene. Cablurile PAS pot fi instalate în culoare cu aprox. 40% mai înguste decât cablurile standard neizolate. Se economisește spațiu mai ales la utilizarea construcțiilor cu linii duble. În păduri, lățimea necesară a culoarelor dintre linii este de patru metri, ceea ce înseamnă că pot fi salvați mai mulți copaci pentru a
asigura bariere vizuale și anti-fonice.

Sistemul PAS este una din cele mai economice metode de a construi rețele fiabile de distribuție a electricității în zone cu distanțe mari. Acestea asigură o presiune mai mică asupra mediului. Puteți găsi mai multe informații despre sistemul PAS și produsele corespunzătoare de la Ensto în broșura Ensto “Accesorii pentru rețelele de distribuție de medie tensiune“.